4de leerjaar Pasen 2017

Enkele teksten van kinderen uit klas 4c

 

Thema pesten

Twee weken geleden waren wij bezig met thema pesten.

Wij hebben veel bij geleerd.

Bijvoorbeeld: dat plagen niet het zelfde is als pesten.

En bijvoorbeeld: de juffrouw had een appel bij.

Wij moesten die appel uitschelden.

En toen sneed de juffrouw de appel in twee.

En toen zagen we dat de appel rot was. Dus zo voelen de kinderen die gepest worden.

Dit wil ik zeggen als je wordt gepest zeg het tegen iemand.

En die pesten stop er alsjeblieft mee ik heb gezegd wat je met dat kind doet.

En we hebben het boek gelezen mijn neefjes zijn wolven.

Chrisfi klas 4C

 


 

 

Bebat

er was een man van Bebat naar onze klas gekomen, om dingen uit te leggen over batterijen en andere dingen.

Ik vond het leuk en ik heb veel bij geleerd.

Bebat verzamelt lege batterijen en gaat ze recycleren.

Er staan ook bakken in winkels van Bebat waar je lege batterijen in kunt doen.

Die gaan naar de fabriek en daar worden ze gerecycleerd.

Als Bebat zo blijft door gaan zal de wereld langer blijven bestaan,

Want dan hoeven we niet meer de grond weg halen.

De meeste reclames van Bebat gaan over batterijen en vlinders.

Colin Weijenberg , 4C

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Mijn neefjes zijn wolven

Mijn neefjes zijn wolven is een boek en het boek gaat over een jongen Kyelle die gepest wordt door zijn neefjes. Ik zelf luister graag naar het verhaal want het raakt mij als ik hoor hoeveel pijn Kyelle heeft. Ook leer ik veel bij van het verhaal. Ik raad aan om het boek zelf ook eens te lezen 2 kleine tips: denk eraan hoeveel pijn je iemand kan doen met pesten zelfs met woorden ook al zie je het vanbuiten niet dat de gepeste persoon pijn heeft, maar wees maar zeker dat de persoon die je pest vanbinnen veel bruine plekjes heeft. En de tweede tip: word je gepest vertel het tegen iemand blijf er niet mee zitten.

Maite Vanderlinden 4C